Justitie

Diefstallenplaag van luxewagens in Lanaken

Lanaken wordt al weken opnieuw geteisterd door een dievenbende die het gemunt heeft op luxewagens. Hoeveel Lanakenaren precies slachtoffer zijn geworden van deze dievenbende, is niet duidelijk. De lokale politie wenst immers niet te communiceren over concrete cijfers. Naar verluidt zou het gaan over 8 BMW’s en Range Rovers alleen al in de afgelopen maand.

CD&V Lanaken hekelt de beslissing van het beleid en de lokale politie om geen cijfers en geen commentaar te geven bij de recente golf van autodiefstallen in Lanaken. De partij eist in een persbericht meer transparantie in de communicatie over de lokale criminaliteitscijfers door gemeente en politie. "Als de Lanakenaren zich bewust zijn van de huidige autodiefstallenplaag nemen ze meer voorzorgen, zoals hun wagen binnen parkeren, controleren of de deuren gesloten zijn," aldus CD&V Lanaken.

Het kan misschien zelfs helpen de dievenbende op te rollen. Als mensen weten dat er momenteel een diefstallenplaag is, verhoogt dit de sociale controle in buurten, zijn ze meer alert en sneller geneigd ongewone situaties of personen te melden bij de politie.

Meer in het nieuws van 18 uur 30 of via onze livestream.