Sport

Ndidi en Wouters verlengen contract bij Racing Genk

door Geert Kusters

Racing Genk verlengt de contracten van Ndidi en Wouters. De defensieve middenvelder Wilfred Ndidi tekende een contract tot 2020. Het contract van Tongenaar Dries Wouters werd open gebroken tot 2018, met één jaar optie.

Wilfred Ndidi miste zijn start niet bij KRC Genk, waar hij in januari 2015 toekwam als centrale verdediger. De 19-jarige Nigeriaan groeide op een jaar tijd uit tot sterkhouder op het middenveld, dankzij zijn grote loopvermogen en vele balrecuperaties.

Dries Wouters is een eigen jeugdproduct. De Limburger was 9 jaar toen hij startte in de Genkse jeugdacademie, waar hij de volledige opleiding doorliep. Op zijn 16de kreeg hij zijn eerste profcontract bij KRC Genk. Sindsdien bleef hij groeien als centrale verdediger, vanaf dit zeizoen ook bij de A-kern. 

"Er was interesse van andere clubs voor beide spelers," aldus Technisch Directeur Dimitri de Condé. "We zijn blij dat de jongens kiezen voor ons sportief plan in Genk. We geloven in hen, en zullen hen alle mogelijkheden bieden om verder te groeien als voetballers."