Justitie

Stagiair randt 6-jarig meisje aan in schooltoiletten

Een man uit Maasmechelen heeft tijdens zijn stage in een school de geslachtsdelen van een meisje betast toen ze naar het toilet ging. Het misbruik raakte pas later bekend toen de directie van de school de man aan de deur zette. Er waren namelijk nog klachten van seksueel overschrijdend gedrag van andere leerlingen.

De man moest zich verantwoorden in de rechtbank van Tongeren voor twee gevallen van verkrachting en aanranding van minderjarige meisjes, maar hij kwam niet opdagen. Vier jaar geleden heeft de man een 6-jarig meisje tussen twee lessen betast, toen ze even naar het toilet ging. De toen 19-jarige man opende de deur van het toilethokje, wees naar de geslachtsdelen van het kind en raakte die vervolgens ook aan.

De man staat ook nog terecht voor de aanranding van een 13-jarig meisje. De man en het meisje wisselden meer dan 2.000 seksueel getinte sms-berichtjes uit. Tijdens het onderzoek werd zijn gsm en computer doorgenomen en daaruit bleek dat de man duizenden seksuele berichten stuurde via Facebook of via sms naar honderden jonge meisjes. Het openbaar ministerie vordert een gevangenisstraf, deels met uitstel en voorwaarden.