Nieuws

Toprecepten van sterrenchefs: Luc Bellings maakt hazenrug met appel en peperkoek

Wilt u ook eens koken als Luc Bellings? Of tijdens de eindejaarsfeesten uitpakken met een bijzonder feestmenu? Dat kan! Want exclusief voor de TVL-kijkers geeft de sterrenchef het ultieme feestrecept om klaar te maken met kerstmis of nieuwjaar. 


Hazenrug met appel en peperkoek

Benodigdheden:

  • 4 hazenfilets
  • 4 Jonagold-appels 
  • 1 sinaasappel 
  • mespunt kaneel 
  • peperkoek (één sneetje zo + croutons) 
  • 4 dl wildfond 
  • 4 eetlepels knolselderpuree 
  • mespunt suiker 
  • boter 

Zo maak je het:

  • Snij het kopje met de steel van de appel en draai de rest van de appel in parisiennebolletjes. Stoof deze vervolgens met wat boter en suiker gaar. Rasp de sinaasappelschil en meng die bij de gestoofde appel. Gaar het kopje van de appel in wat boter en zet verder in de oven. 
  • Bak de hazenfilets in een pan mooi rosé en deglaceer deze met de wildfond, een beetje honing, een mespunt kaneel, een koffielepel sojasaus en een sneetje peperkopek. Laat dit inkoken en monteer de saus vervolgens met wat boter. 
  • Zet de appelcilinder in het midden van het bord, leg de parisiennebolletjes hierin, en dek af met het kopje van de appel. Schik hieromheen de dunne plakjes gesneden hazenfilets. Lepel hieroverheen de saus en bestrooi met peperkoekcroutons. Serveer met knolselderpuree.