Gezondheid

UHasselt maakt vegetarisch kookboekje voor studenten

Alle Vlaamse universiteiten werken samen om hun studenten culinaire inspiratie te bieden tijdens Dagen Zonder Vlees. Ze geven zelfs een vegetarisch receptenboekje uit. Vandaag serveren de studentenrestaurants overal vegetarische spaghetti.

Hoe tover je snel en goedkoop een vegetarisch maal op tafel voor jezelf, je kotgenoten of je lief? Wat als je meer plantaardig wil gaan koken? In het boekje delen studenten en personeel van vijf verschillende universiteiten de recepten voor hun favoriete vegetarische koteten. Van klassiekers als spaghetti of wraps tot speciallekes met seizoensgroenten.

Het gezamenlijk kookboekje is het resultaat van een samenwerking tussen Dagen Zonder Vlees, het Green Office KU Leuven, het Green Office Gent, het Green Team VUB, de Universiteit Antwerpen/komida en de Universiteit Hasselt. Vandaag serveren alle studentenrestaurants aan deze vijf universiteiten vegetarische spaghetti. Maar de universiteiten organiseren nog meer acties om de studenten aan te zetten vegetarisch te eten: een potluck, gratis workshops, meer seizoensgroenten, meer vegetarische en plantaardige snacks, een plantaardige VIP 3-gangenmaaltijd.