Justitie

19 bestuurders moeten rijbewijs inleveren bij verkeerscontroles in Beringen, Ham en Tessenderlo

Afgelopen weekend voerde de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo opnieuw gerichte verkeerscontroles uit als onderdeel van de SLim-actie. 19 bestuurders dienden hun rijbewijs onmiddellijk in te leveren.

De controles vonden plaats op verschillende locaties waaronder de Staatsbaan in Ham, de Neerstraat in Tessenderlo en de Paalsesteenweg in Beringen. In totaal werden 786 bestuurders aan een ademtest onderworpen. Maar liefst 18 bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hun rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Daarnaast werd één bestuurder betrapt op het rijden onder invloed van verdovende middelen. Ook hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren.

Verder werden er nog 8 processen-verbaal opgesteld voor diverse inbreuken, waaronder het niet respecteren van de voorwaarden van het voorlopig rijbewijs, het niet dragen van een veiligheidsgordel, het vervoeren van een kind zonder het geschikte kinderbeveiligingssysteem, het niet dragen van een valhelm op een bromfiets en het besturen van een voertuig onder invloed van alcohol ondanks de vermelding van een totaalverbod op het rijbewijs.

Snelheidscontroles

Daarnaast vonden er op diverse locaties binnen de zone snelheidscontroles plaats. Op de Nieuwendijk in Beringen werden 538 voertuigen gecontroleerd. 40 bestuurders reden sneller dan 70 km/uur, wat de maximumsnelheid daar is. Op de Heppensesteenweg reden 18 bestuurders te snel, met 304 gecontroleerde voertuigen. Op de Paalsesteenweg werden 38 snelheidsovertreders geflitst, van de 327 bestuurders die werden gecontroleerd.