Media en Cultuur

Baraque Futur op Pukkelpop: experiment als grootste headliner

door Geert Kusters

Ook dit jaar kan je op Pukkelpop weer naar Baraque Futur, een site op het festival die in het teken staat van duurzaamheid en experimenteren.  Vorig jaar was er al een energieopwekkende dansvloer, insectenburgers, ecobier, lokale organische catering, etc. Dit jaar kan je er opnieuw terecht voor brain food, u onder andere voorgeschoteld door een pak sprekers.

Nemen robots binnenkort de wereld over? Wat is het nut van panda's? Leven we binnenkort allemaal in de ruimte?  En zijn social media een vloek of een zegen? Naast experimenteren kan je dit jaar ook discussiëren in Baraque Futur. Er zijn panelgesprekken over allerhande thema's en onderwerpen. Onder anderen Ish Ait Hamou, Kamal Kharmach, Gili, Frank De Winne, en Arnoud Raskin, komen er spreken.

Tijdens de vorige editie werd op Baraque Futur  306,94 kWh groene energie opgewekt, door middel van zonnepanelen, een windmolen, plant power en battery packs. Dit jaar gaat de organisatie, samen met UCLL, nog een stapje verder, en komt er ook een gedetailleerde studie naar hoe het verbruik van de catering kan worden ingeperkt. 

expo & kunst

Je kan in Baraque Future ook heel wat standen en installaties ontdekken. Zo kan je je mening kwijt in de dagboekkamer, of een expo ontdekken van Yann Arthus Bertrand. Laat je meevoeren in een wereld van Virtual Reality, of help de Tatchers een dynamisch kunstwerk in elkaar lassen. Ga dansen op de sustainable dance floor in de minidisco. Proef van de wereldkeuken bij La Kokkerilla of van een ijsje met kweekvlees!

De experimenteersite Baraque Futur ligt op het Pukkelpopterrein en is open van donderdag 18 augustus tot zaterdag 20 augustus, van 12.00u. tot 21.00u.