Mobiliteit en Verkeer

Politie Bilzen betrapt dronken bestuurder twee keer op dezelfde avond

De politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst moest afgelopen zaterdag dezelfde bestuurder twee keer aan de kant houden. Het rijbewijs van de Diepenbekenaar werd ingetrokken, en ook zijn auto werd getakeld.

De politie merkte de bestuurder op aan de Stationlaan te Bilzen nadat hij herhaaldelijk rondjes bleef rijden op de rotonde aan de Belisiatunnel. De 38-jarige bestuurder uit Diepenbeek bleek dronken achter het stuur te zitten. Hij had 2,5 promille alcohol in het bloed. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Groot was echter de verbazing van dezelfde interventieploeg toen het betrokken voertuig met dezelfde bestuurder 10 minuten later opnieuw doorheen het centrum van Bilzen reed. Het voertuig werd voor een tweede keer onderschept. Omdat de bestuurder reed tijdens de periode van een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs, werd ditmaal het voertuig getakeld en voor 15 dagen ingehouden. De bestuurder en zijn vriendin werden beiden voor openbare dronkenschap opgesloten ter ontnuchtering.