Sport

Racing Genk met de hakken over de sloot in Montenegro

Racing Genk is in Montenegro aan een blamage ontsnapt. Genk gaf bij Buducnost Podgorica de 2-0-voorsprong uit de heenwedstrijd uit handen. In de verlengingen gebeurde er niets en dus moesten strafschoppen beslissen wie er doorging naar de volgende voorronde van de Europa League. Daarin won Genk met 4-2.

Genk kwam al vroeg in de wedstrijd 1-0 achter. Radomir Djalovic scoorde al in de openingsminuut. Vlak voor de rust maakte Milos Raikovic er 2-0 van en was alles te herdoen. Een kwartier voor tijd moest Genk zelfs met z'n tienen verder nadat Bennard Kumordzi een rode kaart kreeg. Toch sleepten de mannen van Maes er verlengingen en strafschoppen uit. Daarin trapten de Montenegrijnen twee keer over het doel van Marco Bizot, Genk faalde niet en gaat een ronde verder. Zo vermijdt Genk dus een afgang tegen de voetbaldwerg uit Montenegro.

In de derde voorronde moet Genk nu de wei in tegen Cork uit Ierland. De heenwedstrijd worden op donderdag 28 juli in Genk gespeeld, de terugwedstrijd volgt op donderdag 4 augustus. Bij winst plaatst Racing Genk zich voor de laatste playoffronde voor de poulewedstrijden.