Sport

STVV legt topschutter Momi langer vast

door Niels Christiaens

STVV heeft het contract van zijn topschutter Hilaire Momi verlengd met één seizoen met een optie op nog een seizoen extra. De spits uit de Centraal-Afrikaanse Republiek promoveert dus mee naar eerste klasse. Club en speler kwamen vandaag tot een akkoord. 

Vorig seizoen kwam de 25-jarige spits uit voor de Franse tweedeklasser Le Mans. Afgelopen seizoen was Momi op Stayen goed voor 13 doelpunten. Daarmee kwam hij aan een gemiddelde van één doelpunt per negentig minuten. In het begin van het seizoen werd de aanvaller door trainer Yannick Ferrera gebruikt als joker en ontpopte hij zich even tot supersub. Maar in de terugronde lag hij in balans met spitsbroeder Piotr Parzyczek.

Momi was na het zetten van zijn handtekening blij met het goede nieuws: "Het was een fantastisch jaar in Sint-Truiden. Kampioen worden met STVV was voor mij een unieke ervaring. Ik dank ook de vele supporters die ons altijd gesteund hebben."

Eerder tekende Mathias Schils een nieuw contract op Stayen. Momenteel praat de club ook nog met Dimitri Daeseleire over een verlengd verblijf. (NC)