Justitie

Twee verdachten gearresteerd na dodelijke steekpartij in Bocholt

Een 22-jarige man uit Zonhoven is gisterenavond om het leven gekomen bij een steekpartij in Bocholt. De politie CARMA heeft ondertussen twee verdachten gearresteerd, die zich in de loop van de nacht zelf hebben gemeld aan het politiebureau. Zij worden momenteel verhoord.

De feiten speelden zich gisterenavond rond 18 uur af aan het Matthijsplein, vlakbij de middelbare school Biotechnicum. Politie en gerecht onderzoeken de precieze omstandigheden van de dodelijke steekpartij. Voorlopig is geweten dat het 22-jarige slachtoffer werd neergestoken en daarbij ernstig gewond raakte. De man werd vervolgens in kritieke toestand naar het Ziekenhuis Oost-Limburg overgebracht. Daar bezweek hij later op de avond aan zijn verwondingen.

De federale gerechtelijke politie Limburg, het gerechtelijk labo en een wetsdokter werden gevorderd. Zij voeren samen met de politie CARMA het verdere onderzoek. In de ruime omgeving van het Matthijsplein werden alle camerabeelden opgevraagd. Ook wordt er naar eventuele getuigen gezocht.