Human Interest

3 Limburgse topchefs doen mee aan Jong Keukengeweld

door Margo Ombelets

Jong Keukengeweld, de actie waarbij jongeren tegen scherpe prijzen kunnen proeven van de top van de Vlaamse gastronomie, is weer terug. De vorige editie viel in het water door de coronacrisis, maar nu staan de Jong Keukengeweldchefs weer klaar om hun tafels te vullen met jonge, enthousiaste foodies. En bij de 27 chefs, zitten ook drie Limburgers: Jo Grootaers van Altermezzo in Tongeren, Mitchell Merola van Table'O in Heers en Jan Mangelschots van Cocotte in Lommel.

Met een kleinschalige actie dit najaar kunnen jongeren tot en met 30 jaar nu na de crisis hun culinaire schade beginnen inhalen. Van 1 oktober tot 7 november kan je van West-Vlaanderen tot Limburg op ontdekkingsreis gaan en alle culinaire hotspots ontdekken. "27 van onze Jong Keukengeweldchefs grijpen dit moment aan om hun deuren open te stellen voor jongeren met een culinaire belevenis aan een voordelig tarief," klinkt het bij de organisatie. 

3 gangen voor 59 euro
Voor 59 euro kunnen jongeren tot en met 30 jaar genieten van een driegangenmenu met aangepaste dranken van de hand van enkele van de grootste culinaire talenten van Vlaanderen. "Speciaal voor Flanders Food Festival doen sommige van onze chefs daar nog een extraatje bovenop door bijvoorbeeld het dessert aan tafel te dresseren, nog meer te focussen op lokale producten of aangepaste cocktails te serveren."

Reserveren
Jongeren die staan te popelen om te reserveren, zetten best vrijdag 17 september 2021 om 8:00 ’s morgens in hun agenda. Vanaf dan kunnen ze via Formitable een van de zeer begeerde plaatsen boeken.