Justitie

30-jarige Truienaar rijdt opzettelijk tegen politiewagen in Hasselt

Een 30-jarige Truienaar is deze middag op een politiewagen van politie Limburg Regio Hoofdstad ingereden tijdens een controle. Een politieploeg vroeg de chauffeur om te stoppen, maar de man negeerde de agenten en veroorzaakte een ongeval. Niemand raakte gewond.

Rond 14.00 uur kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad een melding binnen dat er ter hoogte van de Kempische steenweg in Hasselt een bestuurder meerdere voertuigen bijna had aangereden en dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed achter het stuur zat. Ter plaatse aangekomen, reageerde de man niet op de bevelen van de politieploeg. De ploeg plaatste zich voor het voertuig om het op deze manier vervolgens tot stilstand te brengen. De chauffeur gaf hier geen gevolg aan en reed op het voertuig van de politieploeg in ter hoogte van het Leopoldplein. De bushalte van het Leopoldplein was door de aanrijding tijdelijk niet bereikbaar. Niemand liep verwondingen op.

Gezien de betrokkenheid van de politie Limburg Regio Hoofdstad kwam een ploeg van de lokale politie Kanton Borgloon ter plaatse voor de vaststellingen van het verkeersongeval en verdere afhandeling. De 30-jarige bestuurder uit Sint-Truiden werd door een politieploeg mee naar het politiekantoor in Hasselt genomen voor verdere opvolging door een ploeg van de lokale politie Kanton Borgloon.