Justitie

30 maanden cel voor in elkaar slaan buschauffeur in Genk

Een 19-jarige man uit Heusden-Zolder is veroordeeld voor agressie tegen een buschauffeur in Genk. De dader krijgt 30 maanden celstraf, gedeeltelijk met uitstel, en moet een boete van 1.600 euro betalen. De kompaan van de 19-jarige dader is vrijgesproken.

Op 22 maart werd de buschauffeur zwaar toegetakeld nadat hij een reiziger vroeg om niet te vapen op de bus. De tiener spuwde de buschauffeur in zijn gezicht en liep de bus uit. De chauffeur wilde hem achterna gaan, maar werd door een vriend van de jongen uit de bus geduwd. Hij viel op de grond, en kreeg meerdere zware stampen en slagen. De twee tieners sloegen op de vlucht, maar konden gevat worden aan de hand van camerabeelden en getuigen.

De buschauffeur was er erg aan toe en is nog steeds arbeidsongeschikt. De Tongerse rechter duidt nu één van de twee tieners aan als dader. Hij krijgt 30 maanden celstraf met gedeeltelijk uitstel. Hij moet ook een geldboete van 1.600 euro betalen. De schadevergoeding aan de buschauffeur voor de verwondingen en eventuele blijvende schade moet nog onderzocht worden. Voorlopig krijgt hij een symbolisch bedrag van één euro. De kompaan van de 19-jarige dader wordt vrijgesproken.

De dag na de feiten legden heel wat buschauffeurs het werk neer. Herbekijk hier de reportages uit het TVL Nieuws van 23 maart 2023: