Nieuws

Alle personeelsleden van stedelijke basisschool in Korspel worden getest na derde coronabesmetting

Alle personeelsleden van de stedelijke basisschool De Hoeksteen in Korspel zullen getest worden op het coronavirus. Deze beslissing werd genomen nadat er gisteren een derde besmetting werd vastgesteld in de school.

Afgelopen weekend besloot het stadsbestuur van Beringen samen met de directie van De Hoeksteen om de school preventief te sluiten, nadat een kinderverzorgster positief testte op COVID-19. Eerder deze week bleek een tweede personeelslid besmet te zijn en gisterenochtend werd de derde besmetting bevestigd.

Derde besmetting

“Toen vanochtend een derde besmetting werd vastgesteld, die bovendien in verband gebracht kon worden met de eerste besmetting, hebben we op advies van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB), de arbeidsgeneesheer en de Vlaamse Overheid besloten om al de personeelsleden te testen,” aldus burgemeester Thomas Vints. “Het is belangrijk om zicht te krijgen op de grootte van de uitbraak en dat kan enkel als we alle personeelsleden testen."

Coronatest voor alle personeelsleden

“De beslissing dit weekend om de school preventief te sluiten, blijkt nu gegrond”, zegt Schepen van onderwijs An Moons. “De scholen zijn nog maar net heropgestart en we wilden als schoolbestuur geen enkel risico nemen.” De 26 personeelsleden en ook de collega’s van de ondersteunende diensten, die onder meer instaan voor de schoonmaak van de school, worden vrijdag getest. Op basis van de resultaten zal er verder overlegd worden wanneer de school weer op een veilige manier open kan gaan.

Bij twijfel huisarts contacteren

De gezinnen van wie de kinderen contact gehad hebben met de betrokken leerkrachten, zijn allemaal persoonlijk geïnformeerd door de CLB-artsen. Voor hen volstaat het dat ze de richtlijnen volgen en bij twijfel meteen contact opnemen met hun huisarts. Die zal dan beslissen of bijkomende testen nodig zijn.

Afgelopen weekend werd besloten om de stedelijke basisschool De Hoeksteen preventief te sluiten. Bekijk hier het verslag uit het TVL-nieuws van zondag 24 mei: