Media en Cultuur

Alter ego Mauro debuteert met tweedehands plaat

door Geert Kusters

Nog voor zijn nieuwe singel te koop wordt aangeboden in de winkel, biedt hij de eerste exemplaren al aan via koopjeswebsite 2dehands.be. Echt een kolfje naar de hand van Mauro Pawlowski, of liever zijn alter ego Maurits Pauwels.

Muzikant Mauro, bekend van Evil Superstars en dEUS, waagt zich dezer dagen aan ­Nederlandstalige muziek. En daarvoor gebruikt hij het pseudoniem Maurits Pauwels. Zijn album ­'Afscheid In Kloten' ­verschijnt in het najaar, de eerste single 'Een Mooie Tijd' kwam enkele dagen geleden uit.

Inmiddels werd het nummer opgepikt door de website 2dehands.be voor enkele reclamespots. En dat bracht Pawlowski, nooit vies van een experiment, op het idee om de eerste exemplaren van de singel ex­clusief aan te bieden via de koopjessite. 'Een eer, want 2dehands.be behoort tot de favoriete sites van ­zowel Mauro Pawlowski als Maurits Pauwels', laat zijn (fictieve) ­management Het Maurits ­Pauwels Bureau weten. ­'Pauwels wordt zo de eerste artiest ooit die ­debuteert met een tweedehandse plaat.'