Justitie

Bestuurder onder invloed van drugs ramt elektriciteitskast in Bilzen

Een 38-jarige Nederlander heeft gisteren een elektriciteitskast aangereden in Bilzen. Er vielen geen gewonden. De bestuurder was zwaar onder invloed van amfetamines.

Het ongeval gebeurde rond 16.00 uur aan de Maastrichterstraat in Mopertingen. De 38-jarige bestuurder uit Maastricht had niets gedronken, maar zijn speekseltest tekende positief voor het gebruik van amfetamines. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

De politie probeerde op de plaats van het ongeval ook nog een speekselanalyse uit te voeren, maar deze mislukte doordat de Nederlander zodanig onder invloed van drugs was. De bestuurder werd bestuurlijk gearresteerd en ter ontnuchtering voor zes uur opgesloten in de cel van het politiecommissariaat. Daar werd een bloedproef uitgevoerd. De bestuurder bleek ook gebruikershoeveelheden marihuana en speed op zak te hebben. De drugs werden in beslag genomen.

Kentekenplaat

Even daarvoor, rond 14.30 uur, haalde de politie op de Tongersestraat in Bilzen ook al een auto uit het verkeer. Het voertuig had de aandacht getrokken van een patrouillerende ploeg omdat de kentekenplaat achteraan scheef hing. Het keuringsbewijs van de wagen bleek verlopen te zijn. De 53-jarige bestuurder uit Hoeselt had geen alcohol gedronken, maar een speekseltest wees op het gebruik van cocaïne. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.