Nieuws

Burgemeester reageert op fakkeltocht tegen wolf: "Mag als het veilig en sereen kan"

door Margo Ombelets

Boze Oudsbergenaren en jonge boeren kondigen op Facebook een fakkeltocht aan met een opvallende foto van brandende wolf. Op 24 september wil de organisatie een tocht houden tegen de wolvenroedel. "Als de fakkeltocht op een veilige en serene manier kan doorgaan, zullen wij die aanvraag goedkeuren", zegt burgemeester Goossens.

Burgemeester Marco Goossens heeft begrip voor de organisatoren van de fakkeltocht. "Ik begrijp de ongerustheid bij onze inwoners en dierenhouders en hun wens om die onrust op deze manier te uiten. In Oudsbergen hechten we veel belang aan participatie en stimuleren we inwoners om hun meningen te uiten. We zullen dit evenement dan ook niet zomaar afkeuren."

De organisatoren vroegen nog geen toelating aan het gemeentebestuur. "We hebben al contact gehad met de organisatie en verwachten dat ze spoedig een aanvraag zullen indienen. Daarna zullen we met hen rond de tafel zitten en de aanvraag onderzoeken samen met de politiediensten," zegt burgemeester Goossens. "Voordat we onze goedkeuring kunnen geven, willen we kunnen garanderen dat dit evenement op een veilige en serene manier volgens de geldende corona-maatregelen kan plaatsvinden."