Gezondheid

Coronacijfers blijven stijgen: 1.086 nieuwe besmettingen in Limburg

Het aantal nieuwe besmettingen in Limburg blijft groeien. Tussen 5 en 11 december werden 1.086 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in onze provincie, dat is een toename van 12 procent. De besmettingsgraad in onze provincie is opnieuw licht gestegen naar 1,065. Het huidige reproductiegetal zit daarmee terug boven 1, wat aangeeft dat de epidemie weer groeit.

Ook de druk op de ziekenhuizen blijft voorlopig hoog. In de Limburgse ziekenhuizen liggen op dit moment 117 coronapatiënten, waarvan 23 op de afdeling intensieve zorgen. Van 8 tot en met 14 december overleden er 20 Limburgers aan het virus.

De Limburgse cijfers dalen niet meer verder. Verschillende uitbraken in de woonzorgcentra beïnvloeden het rapport. Daarnaast is de stijging deels ook te verklaren omdat er meer getest wordt. Tussen 4 en 10 december werden er 18.799 Limburgers getest op het coronavirus. Op dit moment bedraagt de positiviteitsratio in Limburg 6,4 procent, wat betekent dat 6,4 op 100 testen positief zijn. 3 is daar de veilige grens.