Sport

Dante Vanzeir maanden buiten strijd met knieblessure

Racing Genk kan  enkele maanden geen beroep doen op Dante Vanzeir. De aanvaller liep gisteren een zware knieblessure op tijdens EK-kwalificatiewedstrijd van de U19 tegen Rusland. Hij scheurde de voorste kruisband van zijn rechterknie en zal maandenlang moeten revalideren.

Vanzeir mocht na een uur invallen bij de nationale beloftenselectie, maar stond amper vijf minuten op het veld toen het noodlot toesloeg. De winger van Racing Genk sloeg in een onschuldig duel zijn enkel om en kon er niet meer op steunen. Toen hij werd weggedragen maakte hij naar het publiek het gebaar dat de enkel serieus geraakt was.

Roland Breugelmans, directeur jeugdopleiding van KRC Genk, woonde de wedstrijd bij en besefte meteen de ernst van de situatie. Zeker gezien de medische voorgeschiedenis van Vanzeir. Enkele jaren geleden scheurde de onfortuinlijke aanvaller al eens de kruisbanden van zijn linkerknie.

De 18-jarige Vanzeir geldt als een groot talent, en verlengde in juni zijn contract bij Genk met 3 seizoenen, ondanks interesse van verschillende buitenlandse topclubs.