Sport

Dit weekend geen professionele volleybalmatchen

door Margo Ombelets

Dit weekend zullen er geen wedstrijden gespeeld worden in het volleybal. Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) besliste eerder deze week dat alle indoor contactsporten tijdelijk verboden zijn. Er is wel een uitzondering voor topsport, en professionele matchen mogen dus wel doorgaan. Maar de sportclubs moeten dan wel aan extra coronamaatregelen voldoen. De clubs krijgen dit weekend tijd om alles op orde te brengen. Geplande matchen worden gewoon uitgesteld.

Na overleg met het ministerie van Sport is er beslist dat de professionele volleybalclubs (hoogste niveau) een uitzondering kunnen bekomen op het verbod op indoor sporten, mits er voldaan wordt aan extra voorwaarden zoals het strikt naleven van protocollen. Zo werd elke zaal reeds goedgekeurd in het kader van de procedure inzake 'COVID Infrastructure Risk Model' (CIRM) en wordt de laatste hand gelegd aan een testingprocedure.

Om de ligaclubs de kans te geven op een correcte manier te voldoen aan de extra maatregelen, besliste de Belgische Volleyliga om de wedstrijden van het komende weekend uit te stellen tot 31 oktober. De clubtrainingen zullen doorgaan overeenkomstig de richtlijnen die door de overheid zijn bepaald.