Justitie

Buurtbewoners Kinrooi gebruiken WhatsApp om inbraak te voorkomen

Sinds begin deze maand zijn er in de gemeente Kinrooi drie buurtpreventie-netwerken via WhatsApp opgestart. De gemeente Kinrooi gaat dankzij deze netwerken onder leiding van enkele vrijwillige coördinatoren meer ogen en oren hebben voor de politie. Dankzij de burgerzin van de deelnemende inwoners worden zo de krachten gebundeld tegen eventuele criminaliteit in de gemeente Kinrooi.

"WhatsApp is een bekende tool op de smartphone om berichten uit te wisselen met één of meerdere personen in een groep. In mei deden we een eerste oproep naar vrijwillige coördinaten in onze gemeente en op 21 juni organiseerde de politie een infomoment voor de geïnteresseerden. Sindsdien zijn er drie netwerken - in de eerste plaats een burgerinitiatief – opgestart in Kinrooi. Vijf vrijwillige coördinatoren zijn verantwoordelijk voor Drietak zuid, Geistingen en De Schans (Kinrooi 1)," vertelt burgemeester Jo Brouns.

Om het initiatief verder toe te lichten, organiseren de gemeente en de politie aanstaande woensdag 28 september een infoavond. "Daar willen we alle bewoners van de drie gebieden inlichten en overtuigen om toe te treden tot de buurtpreventienetwerken. Hiermee willen we de vrijwillige coördinatoren een extra hulp bieden om het netwerk goed op gang te krijgen en ons beter te wapenen tegen criminaliteit zoals bijvoorbeeld woninginbraken".