Justitie

Drie gemaskerde mannen overvallen kledingwinkel in Bosdel

Afgelopen weekend is een kledingwinkel in Bosdel net voor sluitingstijd overvallen. Drie mannen bedreigden het personeel met messen en een vuurwapen en maakten geld buit.

Drie mannen vielen rond zes uur de winkel binnen. Eén van hen droeg een masker met een kap over het hoofd. De twee anderen droegen een doek voor het gelaat, ook met een kap over het hoofd. Ze bedreigden drie vrouwelijke winkelbediendes en één klant. De verdachten zouden daarbij twee messen en een handvuurwapen getoond hebben.

Geld en vluchtauto
Ze dwongen een werkneemster met een mes op de keel om de kassalade te openen en haalden het geld eruit. Vervolgens jaagden ze alle aanwezigen naar de stockageruimte achteraan in de winkel en lieten hen onder bedreiging van een vuurwapen een kleine kluis openen, waaruit ze ook geld meenamen. Ze eisten de autosleutels van één van de werkneemsters en vluchtten weg met haar auto.

Zoektocht naar verdachten
Niemand raakte gewond, maar de drie werkneemsters waren wel erg onder de indruk van de feiten. Ze kregen ondersteuning van de dienst slachtofferbejegening van de politie. Politie CARMA stuurde onmiddellijk meerdere ploegen ter plaatse en kamde de omgeving uit. Ze konden geen verdachte personen aantreffen. De vluchtauto werd even later wel teruggevonden aan de Priesterhaagstraat in Kolderbos. Deze kon na onderzoek aan de eigenares teruggegeven worden.

Het gerechtelijk labo voerde een sporenonderzoek uit. Politie CARMA onderzoekt de feiten en spoort de verdachten op.