Nieuws

Drie scholen in Sint-Truiden blijven dicht na nieuwe besmettingen

Drie basisscholen in Sint-Truiden blijven nog tot aan de krokusvakantie dicht. Na een tweede coronatest bij de leerlingen en leerkrachten zijn er nieuwe besmettingen aan het licht gekomen. Drie andere scholen kunnen wel weer open.

Vorige maand moesten zes basisscholen in Sint-Truiden dicht, nadat bij verschillende leerlingen en personeelsleden coronabesmettingen werden vastgesteld. Het bleek om de zeer besmettelijke Britse variant te gaan. Sporthal Sint-Trudo werd daarop ingericht als testcentrum. Alle ouders, leerlingen en leerkrachten konden zich daar laten testen op het virus. Uit de eerste resultaten bleek dat het aantal besmettingen in Sint-Truiden hoog lag. De scholen schakelden voorlopig over op afstandsonderwijs.

Uit de tweede testronde moest blijken of de scholen terug veilig de deuren konden openen. Daarvoor bleek het aantal nieuwe besmettingen nog te hoog in drie scholen. In basisscholen Schuttershof, leefschool De Villa en kleuterschool ’t Molentje werden nieuwe besmettingen vastgesteld. Zij moeten tot volgende week vrijdag dicht blijven. Drie andere scholen in Sint-Truiden kunnen wel opnieuw opstarten. Het gaat om de basisscholen Momentum, De Letterfant en de Bloesem.

Later volgt meer in het TVL Nieuws.