Media en Cultuur

Festivals met 75.000 bezoekers en horeca open tot 23 uur 30?

door Margo Ombelets

Het Overlegcomité buigt zich sinds 14 uur deze namiddag over de versoepelingen van de coronamaatregelen. De coronacijfers gaan de goede kant uit, en vanaf 9 juni kan dus het zomerplan in werking treden. Het Overlegcomité beslist nu over de specifieke details van dat zomerplan. Zo zouden festivals kunnen doorgaan met wel 75.000 bezoekers, en horeca mag binnen én buiten open tot half twaalf. Vandaag moet ook duidelijk worden hoe reizen er precies zal uitzien.

Festivals met 75.000 bezoekers
De maatregelen over festivals lijken wel op maat geschreven voor Pukkelpop. Want het ziet er naar uit dat vanaf 13 augustus opnieuw evenementen met 75.000 bezoekers mogen doorgaan in openlucht. Zolang de cijfers goed blijven natuurlijk. Pukkelpop zelf had gehoopt op 66.000 bezoekers, maar het lijkt dus nog positiever te worden voor het festival. De bezoekers gaan wel een negatieve coronatest moeten voorleggen, of een bewijs dat ze zijn gevaccineerd.

Horeca buiten én binnen open tot 23 uur 30
Het Overlegcomité zou het ook eens zijn over een uniform sluitingsuur voor de horeca. Zowel binnen als buiten, mag de horeca vanaf 9 juni openblijven tot 23 uur 30.