Justitie

FGP pakt zes Limburgers op in grootschalig onderzoek naar computerfraude

De federale gerechtelijke politie Limburg heeft zes Limburgers opgepakt binnen een grootschalig internationaal onderzoek naar computerfraude. De verdachten maakten deel uit van een Nederlandse organisatie, die de bankgegevens hackte van een honderdtal Belgen. De gedupeerden zijn voornamelijk Limburgers.

De Nederlandse organisatie was vooral actief in Limburg. Ze hackten de bankgegevens van zo’n honderd onwetende burgers en gaven die door aan zes Limburgse ‘runners’. Met deze gegevens kochten die runners elektromateriaal aan bij diverse winkelketens.

Bij drie simultane huiszoekingen door de FGP Limburg werden de zes Limburgse runners opgepakt. Ook werd er een hoofdverdachte in Nederland ingerekend. Uit het onderzoek bleek dat de Nederlander een duizendtal e-mailadressen en de corresponderende wachtwoorden in zijn bezit had. Alle houders van de mailadressen werden ondertussen gewaarschuwd.

De FGP Limburg wil de burgers nu waarschuwen voor computerfraude zoals phishing en hacking. Wees uiterst voorzichtig met het delen van paswoorden, bankgegevens en persoonlijke informatie.