Nieuws

Hamont-Achel opent nieuw inloophuis voor jongeren

Hamont-Achel heeft er met Loods 3930 een nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren bij. Het inloophuis is een plaats waar zij helemaal tot rust kunnen komen en waar op een laagdrempelige manier aan jongerenwelzijn wordt gewerkt.

Bijbabbelen met vrienden, gezelschapspellen spelen, een potje kickeren, … het kan vanaf nu allemaal in Loods 3930. In het gloednieuwe inloophuis van Hamont-Achel spenderen jongeren tijd met elkaar en wordt er samen met hen gewerkt aan het mentaal welzijn. Ze kunnen er elkaar ontmoeten, een rustplek vinden, deelnemen aan workshops en hun talenten en interesses verkennen.

Een plek voor én door jongeren

Loods 3930 werd ontworpen en gebouwd door de jongeren zelf. Het inloophuis bevindt zich aan het stadspark, in hetzelfde gebouw als het jeugdhuis. Op woensdagnamiddag tussen 13.30 en 17.30 uur is er steeds een jeugdnetwerker aanwezig die in dialoog gaat met de jongeren. Het doel is om de drempel naar alle soorten dienst- en hulpverlening te verlagen. Ook wordt er aandacht besteed aan thema’s zoals veerkracht, empowerment, weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Omdat deze ontmoetingsplek het mentaal welzijn van kinderen en jongeren versterkt, ontving de stad ook subsidies. Het project is een samenwerking tussen de stad Hamont-Achel en de jeugdraad, het bestuur van het jeugdhuis, middelbare scholen, Uit de marge, sport- cultuur- en jeugdverenigingen en de hulpverleningssector.