Economie

Jan Peumans aan de slag bij Damhert

Dit jaar stuurt Voka meer dan 90 parlementsleden (waaronder 13 Limburgse) op zomerstage in een onderneming. Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans beet de spits af. Hij liep één dag stage bij Damhert in Heusden-Zolder waar hij kennis maakte met de dagelijkse werking van het bedrijf.

Voka grijpt het zomerreces van de parlementen aan om ondernemers en politici dichter bij elkaar te brengen. Tijdens de Voka-zomerstages krijgen parlementsleden de kans om een exclusieve blik achter de schermen van het bedrijfsleven te werpen.

Na een uitgebreide ontvangst door Grete Remen en een voorstelling van Damhert, begon Jan Peumans aan zijn stagedag te midden van de medewerkers van Damhert. Het reilen en zeilen in het bedrijf, kon de voorzitter van het Vlaams Parlement duidelijk boeien. Hij werkte mee bij de magazijnverantwoordelijken en ging zelfs mee op pad om orders en leveringen af te handelen bij klanten.

Jan Peumans was danig onder de indruk van de werking van het bedrijf. Maatwerk, met een hart voor alle werknemers. “Onze mensen zijn niet zo gemakkelijk vervangbaar”, vertelt Grete Remen. “Iedere werknemer heeft zijn specifieke taken, wij leveren geen bandwerk. En dat maakt ons bedrijf zo warm en toegankelijk.”