Nieuws

Jessa Ziekenhuis herdenkt slachtoffers Pukkelpop met vlag

Van 17 tot en met 20 augustus hangt het Jessa ziekenhuis in Hasselt een Pukkelpopvlag uit aan de spoeddienst van campus Virga Jesse. De vlag is een eerbetoon voor de slachtoffers van de Pukkelpopstorm tien jaar geleden. “Op 18 augustus 2011 brachten heel wat vrienden en families bange uren door op onze spoeddienst”, vertelt algemeen directeur Yves Breysem.

Tien jaar geleden voltrok zich het ondenkbare op Pukkelpop. Een zware storm maakte een abrupt einde aan het leven van vijf jonge festivalgangers. Ruim 140 anderen raakten gewond. “Als goede partner van Pukkelpop wil Jessa haar steun betuigen aan alle slachtoffers en hun familie”, vertelt Breysem. “Daarbij reken ik zeker ook onze artsen en medewerkers die op die bewuste 18de augustus ter plaatse, op onze spoeddienst, dienst intensieve zorg en bij de opvang van de getroffen gezinnen, het beste van zichzelf gaven. Zij deden dat vaak vrijwillig. En zelfs al zijn ze hiervoor opgeleid, zo’n gebeurtenis laat ook bij professionals diepe sporen na.”

Partners

“Jessa en Pukkelpop zijn al jaren goede partners”, aldus Breysem. “In een eerste hulppost zorgen artsen en verpleegkundigen van de diensten spoedgevallen en intensieve zorg voor de eerste medische hulpverlening. Voornamelijk om ter plaatse de juiste verzorging te kunnen bieden, maar ook om de normale spoedgevallenwerking in het ziekenhuis te garanderen.”