Sport

Jos Vaessen verlaat KRC Genk

Jos Vaessen (71) heeft de club gisteren laten weten dat hij zijn functie als lid van de Raad van Beheer neerlegt. Vaessen was tussen 2001 en 2006 voorzitter van de club en was een echte clubman die veel verwezenlijkte voor Genk. Hij was actief betrokken bij de uitbouw van het stadion en was een van de grote pioniers van het uitstekende jeugdbeleid van Genk. Naar hem is ook de Jos Vaessen Talent Academy genoemd. Hij is ook erevoorzitter. Zijn waarden en normen botsten vaak met de buitenwereld maar hij was steeds geliefd bij supporters.

" Dit was voor mij emotioneel zeer moeilijk omdat KRC Genk een belangrijk deel van mijn leven was geworden, maar aan alles komt een einde.", motiveert Jos Vaessen zijn beslissing. "Als voetbaldier heeft KRC Genk mij de mogelijkheid gegeven het allermooiste wat je in voetbal kan meemaken te beleven. Ik zal er KRC Genk altijd dankbaar voor zijn en de club ten eeuwige dage positief blijven uitdragen."
Met het vertrek uit de Raad van Beheer komt er een einde aan een heel hoofdstuk bij KRC Genk. Vaessen was van 2001 tot 2006 Voorzitter van de club. Sinds zijn aftreden als voorzitter bleef hij actief als lid van de Raad van Beheer. Bij alle prijzen die KRC Genk op haar palmares kon schrijven, van de eerste landstitel tot de laatste bekerwinst, was Vaessen betrokken.