Mobiliteit en Verkeer

Kruispunt Westerring met Boudewijnlaan krijgt slimme verkeerslichten

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal op 6 en 7 december de verkeerslichten op het kruispunt van de Westerring (N76) met de Boudewijnlaan (N702) in Genk ombouwen tot slimme verkeerslichten. Na de aanpassing zullen de verkeerslichten het aantal voertuigen kunnen registreren. Hierdoor zullen de groentijden beter afgestemd zijn op het verkeer en zal een vlottere doorstroming ontstaan.

Op woensdag 6 december zal de aannemer tussen 09.00 uur en 16.00 uur o.a. de aansluitingen van de verkeerslichten aanpassen. Donderdagavond 7 december om 20.00 uur starten de laatste aanpassingswerken. Vervolgens zal het agentschap het systeem uitgebreid testen. Ten laatste vrijdagochtend om 05.00 uur zou de nieuwe regeling in werking moeten zijn.

Tijdens de werkzaamheden zal de politie het verkeer op het kruispunt regelen. Buiten de periodes zullen de verkeerslichten in werking zijn. Deze aanpassingen kaderen in het plan om alle verkeerslichten op de Vlaamse gewestwegen om te bouwen tot slimme verkeerslichten. Deze relatief eenvoudige ingrepen (quick wins) moeten het verkeer niet alleen vlotter doen verlopen maar ook een stuk veiliger maken. De tijdswinst voor de weggebruikers levert daarenboven ook economische winst op voor de regio.