Onderwijs

Leerlingen in Bilzen houden lesmarathon voor het goede doel

door Margo Ombelets

Enkele leerlingen van de middelbare school het Heilig Graf Instituut in Bilzen brachten hun vrijdagavond door op de schoolbanken, en dat vrijwillig. De 21 leerlingen gingen niet uit met hun vrienden, maar trokken hun onesies aan en bleven liever tot 22 uur in school. Ze deden dat om geld in te zamelen voor Palm Tree, een organisatie waar hun lerares Anneke Houben zich voor inzet.

Het Palm Tree Care Centre is een kleinschalig opvanghuis in Amanzimtoti, aan de oostkust van Zuid-Afrika. De vrijwilligers zetten zich in voor kinderen van de naburige dorpjes. De leerlingen van 3EC4b/EC5 vonden het zo mooi dat hun lerares af en toe naar daar reist, dat ze beslisten om een lesmarathon te organiseren.

"Deze 21 schatjes hebben heel veel moeite gedaan, ze zamelden maar liefst 1.700 euro in op één week tijd," vertelt de trotse lerares, Anneke Houben. En de leerlingen hadden er veel voor over, want van 8 uur 35 tot 22 uur in de klas zitten, het is niet iedereen gegeven. "Gelukkig waren het niet alleen maar theorielessen, de leerkrachten hadden een heleboel leuke activiteiten gepland in het Afrikaanse thema".