Nieuws

Nationale testdag BE-Alert: Lommel stuurt bericht op basis van locatie

Op donderdag 6 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Alle inwoners uit de deelnemende gemeenten, die ook zijn ingeschreven op het alarmeringssysteem, zullen dan een bericht ontvangen. Lommel is de enige gemeente in Limburg die het bericht zal mogen uitsturen op basis van locatie in plaats van enkel op inschrijving.

Dit betekent dat niet enkel mensen die zich hebben ingeschreven bij BE-alert op een Lommels adres een SMS zullen ontvangen. Ook mensen die elders wonen, maar zich donderdag in Lommel bevinden, zullen een bericht krijgen. Een primeur in Limburg.

Alarmeringssysteem

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee gemeenten hun inwoners kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen die impact kan ondervinden van een noodsituatie. Zo kan je op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bijvoorbeeld ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alert bericht krijgen via sms, telefoon en/of e-mail.

Oproep

“Door BE-Alert te testen, kunnen we onze procedures inoefenen”, vertelt burgemeester Bob Nijs. “Bovendien willen we onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Daarom wil ik graag een extra oproep doen aan elke Lommelaar om zich te registreren voor BE-alert.”