Economie

Nieuwe CEO voor Punch Powertrain in Sint-Truiden

Punch Powertrain stelt Jorge Solis met onmiddellijke ingang aan als zijn nieuwe CEO. Dat meldt het Truiense bedrijf vandaag in een persbericht. Solis treedt tegelijkertijd toe tot de raad van bestuur van de onderneming.

Jorge Solis komt over van het Belgische WABCO Vehicle Control Systems. Solis zal Punch Powertrain begeleiden doorheen de volgende stappen van zijn transformatieprogramma. Punch bouwt momenteel CVT-versnellingsbakken voor Chinese fabrikanten. Door de instorting van de Chinese markt zal de CVT-productie verkleinen en ook verhuizen naar China. Het Truiense bedrijf wil zijn Europese vestiging inrichten op de nieuwe DCT-technologie, waarvoor het een groot contract heeft met de Franse autobouwer PSA. Die productie start echter pas in 2022.

Periode tot 2022 overbruggen

De nieuwe CEO zal zijn werk hebben want er hangen donkere wolken boven Punch Powertrain. Om de periode tot 2022 te overbruggen, kondigde de directie van het Truiense bedrijf 308 ontslagen aan. Eind september maakte de directie bekend dat er 120 ontslagen – 32 arbeiders en 88 bedienden - zullen vallen binnen de R&D-afdeling en de ondersteunende diensten. Eerder werd er ook al een collectief ontslag afgekondigd van 172 arbeiders en 16 bedienden in de Operations-afdeling. Momenteel zijn bij Punch Powertrain 1.008 mensen werkzaam, van wie 473 arbeiders en 535 bedienden.