Economie

Nitto neemt Nolax Airbag AG uit Zwitserland over

door Geert Kusters

Nitto EMEA NV heeft het bedrijf Nolax Airbag AG uit Zwitserland overgenomen. Nolax Airbag is gespecialiseerd in zelfklevende filmmaterialen voor de productie van gordijnairbags. 

Gordijnairbags beschermen de inzittenden van een voertuig voor ernstige en fatale verwondingen bij een ongeluk waarbij de wagen overkop gaat. In tegenstelling tot de klassieke airbag moet een gordijnairbag enkele seconden de lucht kunnen vasthouden. De zelfklevende filmmaterialen van nolax Airbag verzekeren deze toepassing.

De overname van Nolax Airbag AG is een direct gevolg van de groeivisie van Nitto en sluit aan bij de ambitie om door te groeien als een wereldspeler in de ontwikkeling van actieve en passieve veiligheidssystemen voor voertuigen. Sam Strijckmans, president en CEO van Nitto EMEA NV: "De vraag naar bijkomende veiligheidssystemen voor voertuigen gaat in stijgende lijn en in 2017 zullen gordijnairbags verplicht zijn in de VS. Deze trend zal de wereldwijde vraag naar gordijnairbags voor voertuigen positief beïnvloeden."