Justitie

Politie Beringen-Ham-Tessenderlo draagt blauwe polo's, en dat is niet wettelijk

door Margo Ombelets

Het politiekorps van Beringen-Ham-Tessenderlo heeft nieuwe kledij aangekocht. De politiezone postte vorige week zelf op Facebook: "Niet schrikken, wij gaan er anders uitzien". De agenten bestelden namelijk 100 donkerblauwe polo's. Eén klein probleem: wettelijk gezien moeten politieagenten witte poloshirts dragen.

Er kwam meteen commentaar op de Facebookpost. Sommige inwoners van de politiezone zijn helemaal fan van de nieuwe kledij. Maar anderen stellen zich vragen over de uniformiteit. "In onze buurlanden zijn de politie over het ganse land hetzelfde gekleed. Bij ons is het alle dagen carnaval, dus de politiehervorming heeft nog niets uitgehaald" of "Hoe kan een burger nu nog een politieambtenaar herkennen?".

Door deze kledingkeuze plaatst de politie van Beringen zich buiten de wet. Dat zegt Nicholas Paelinck, voorzitter van de vaste commissie van de lokale politie (VCLP). Voorlopig wenst de politie Beringen-Ham-Tessenderlo nog niet te reageren. Later vandaag zullen ze de pers wel te woord staan.