Justitie

Politie betrapt Hoeselaar twee keer op één avond

Donderdagavond liet een interventieploeg van de lokale politie Bilzen – Hoeselt – Riemst om half tien ’s avonds een voertuig stoppen omwille van een defect stoplicht. De Hoeseltse bestuurder bleek na een ademtest te veel alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd voor drie uur ingehouden en hij moest een boete van 170 euro betalen. Zijn drie passagiers hadden ook gedronken, waarop de groep te voet naar huis ging.

Diezelfde avond, om half één, hield de interventieploeg een bromfiets zonder lichten tegen. Groot was de verbazing van de controlerende politiemensen toen bleek dat de bestuurder van de bromfiets één van de vier jongeren uit het eerder gecontroleerde voertuig bleek te zijn. De bestuurder had, bij het afleggen van een ademtest, maar liefst 1.5 promille alcohol in het bloed. Tevens wees een afgenomen speekseltest op het gebruik van cannabis en cocaïne.

Omdat de 18-jarige bestuurder uit Hoeselt nog geen rijbewijs had, werd zijn bromfiets voor 15 dagen ingehouden. De bestuurder was ook niet in het bezit van een geldige verzekering en gaf toe dat de bromfiets opgefokt was en dus sneller dan 25 km/uur kon rijden. In mei 2016 werd dezelfde bestuurder in het centrum van Hoeselt ook al eens aan de kant gezet met dezelfde bromfiets. Ook toen kon geen verzekering voorgelegd worden en werd de bromfiets getakeld.

Na de nodige verhoren en het afgeven van een bloedstaal, mocht de bestuurder naar huis zonder bromfiets. Hij zal zich later moeten verantwoorden bij de politierechter voor de resem zware verkeersinbreuken.