Justitie

Politie Bilzen betrapt 30-jarige vrouw die onder invloed reisverbod aan laars lapt

door Margo Ombelets

Een interventieploeg van de lokale politie Bilzen – Hoeselt – Riemst om vier uur deze ochtend een boete moeten uitschrijven voor een 30-jarige vrouw die een niet-essentiële verplaatsing maakte. De vrouw uit Lanaken gaf toe op weg te zijn naar Hoeselt...om de liefde te gaan bedrijven. Ze vond dit wel een essentiële verplaatsing, gezien de "hoge nood" ten gevolge van de lockdown light.

De 30-jarige bestuurster gaf ook toe alcohol te hebben gedronken. Uit de afgenomen alcoholtest, bleek de bestuurster maar liefst 1,5 promille alcohol in het bloed te hebben. Omdat de gestandaardiseerde checklist positief was, werd de bestuurster ook nog een speekseltest opgelegd. Deze test wees op het gebruik van cocaïne. Het rijbewijs van de vrouw werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Op het commissariaat van Bilzen, werd een speekselanalyse uitgevoerd. De bestuurster zal zich later hiervoor mogen verantwoorden bij de politierechter.

Omdat de verplaatsing geen essentiële verplaatsing betrof, kreeg de dame ook een boete van 250 euro voor het niet-naleven van de richtlijnen rond het indijken van de verspreiding van het Corona-virus.