Justitie

Politie CARMA neemt 130 dieren in beslag op twee adressen

door Margo Ombelets

Politie CARMA voerde donderdagnamiddag samen met de Inspectiedienst Dierenwelzijn een controle uit in twee woningen in Opglabbeek. In het totaal werden meer dan 130 dieren in beslag genomen. Het gaat onder andere om 100 vissen, geiten, een pony en een hangbuikzwijn.

De bewoner op het eerste adres had al eerder een waarschuwing gekregen voor verwaarlozing van zijn hond maar gaf hier geen gevolg aan. In zijn tuin trof de politie een 100-tal doodzieke vissen aan op de bodem van een vijver. De eigenaar weigerde een dierenarts te raadplegen. Alle dieren werden in beslag genomen. De hond is opgevangen door het dierenasiel in Genk en de vissen werden door het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen opgehaald.

Ook op het tweede adres namen Politie CARMA en de Inspectiedienst Dierenwelzijn meerdere dieren in beslag. Het gaat om twee geiten, een pony, een hangbuikzwijn, vijf eenden, een tiental kippen en een haan en een tiental konijnen. De dieren leefden in zeer ongeschikte en vuile omstandigheden. Ze waren niet voorzien van eten en drinken. De dieren werden opgevangen door het Vogel -en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder.

Beide eigenaars zullen later verhoord worden. De politie stelde de nodige processen-verbaal op.