Justitie

Politie haalt drugstoeristen van Lijnbus in Bilzen

De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft gisteren vier drugstoeristen van een Lijnbus gehaald tijdens een controle aan het station van Bilzen. Twee personen bleken geseind te staan. Er werden drie arrestaties verricht.

Gisterenmiddag rond 13.30 uur controleerde de politie een bus van De Lijn aan het station van Bilzen. De bus van lijn 20A Maastricht – Hasselt werd doorzocht omdat de politie een aanwijzing kreeg dat er mogelijk drugstoeristen mee reisden. Er werden vier personen van de bus gehaald.

Eén man bleek internationaal geseind te staan en werd ter plaatse gearresteerd. De 45-jarige Hasselaar bleek ook in het bezit te zijn van illegale methadon. De drugs werden in beslag genomen. Na het nemen van foto’s en vingerafdrukken mocht de man beschikken omdat de seining niet meer van toepassing bleek.

Heroïne

Een tweede persoon, een 46-jarige man uit Hasselt, werd in het bezit gevonden van drie kleine pakjes van telkens 2,5 gram heroïne. Elk kleine bol van 2,5 gram heeft een straatwaarde van 30 euro. De drugs werden in beslag genomen, alsook het gsm-toestel van de verdachte. Ook deze man werd gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat van Bilzen. Na het nemen van foto’s en vingerafdrukken, mocht de betrokkene beschikken. Hij zal later voor verschillende drugsfeiten gezamenlijk berecht worden.

De derde verdachte, een 41-jarige man, bleek geseind te staan voor afname van een DNA-staal. Hij werd ook geboeid en tijdelijk overgebracht in het commissariaat van Bilzen. Na de afname van het DNA en het nemen van foto’s en vingerafdrukken, mocht ook hij beschikken.

Een fouille bij de vierde persoon, een vrouw die de drie mannen vergezelde, leverde niets op en zij mocht beschikken.