Justitie

Politie heropent cold case van in 2002 verdwenen Lanakenaar

De Federale Gerechtelijke Politie Limburg doet samen met politiezone LAMA opnieuw onderzoek naar de onrustwekkende verdwijning van Gerin Jacques uit Lanaken. De man verdween in 2002 in onrustwekkende omstandigheden.

Het parket Limburg vorderde een onderzoeksrechter om het gerechtelijk onderzoek, de zogenaamde 'cold –case' te heropenen. Op 29 oktober 2002 deed de werkgever van Gerin Jacques aangifte van deze onrustwekkende verdwijning nadat hij al enkele dagen geen teken van leven meer gaf. De politie vermoedt dat hem iets overkwam in het weekend van 18 oktober 2002 tot 21 oktober 2002. Die dag werd ook het laatste signaal van zijn gsm-toestel opgevangen.

Het gevoerde onderzoek in 2002 richtte zich voornamelijk op de relationele sfeer (driehoeksverhouding). Het kanaal en de Maas alsook de bossen in de buurt werden doorzocht, zonder enig resultaat. Tot op heden kon geen spoor van Gerin Jacques achterhaald worden. Dat deed de speurders vermoeden dat er wel degelijk crimineel opzet in het spel was. De speurders hopen een doorbraak te kunnen forceren in deze complexe zaak op basis van een grondige analyse van het reeds gevoerde onderzoek, in combinatie met deze oproep tot getuigen, en de evolutie op vlak van nieuwe forensische onderzoekstechnieken van de laatste jaren. Er zal een nieuwe zoeking plaatsvinden in bosrijk gebied te Lanaken waar hopelijk aanwijzingen gevonden kunnen worden gerelateerd aan deze verdwijning.

Mensen die inlichtingen hebben of meer weten over deze zaak worden verzocht contact op te nemen met de politie Lanaken Maasmechelen op het telefoonnummer 089/474747.