Justitie

Politie vindt kilo cannabis in woning in Houthalen

Bij een huiszoeking in de Ahornstraat in Houthalen is maandagnacht bijna een kilogram cannabis gevonden. Twee mannen van 25 en 28 uit Houthalen-Helchteren werden gearresteerd.

Politie CARMA merkte maandagnacht tijdens een patrouille een verdacht voertuig op in de Hazelarenstraat in Houthalen-Helchteren. Toen de politie tot controle wou overgaan, vluchtte de passagier weg en kon ontkomen. De bestuurder bleef wel ter plaatse. In de auto lagen een beperkte hoeveelheid cannabis, attributen voor de verwerking ervan en een mes. Deze spullen werden in beslag genomen.

Kilogram cannabis

De bestuurder werd voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat in Genk. De gevluchte passagier meldde zich even later ook bij de politie en werd alsnog gearresteerd. De politie voerde enkele huiszoekingen uit. In de Ahornstraat werd bijna een kilogram cannabis en een alarmpistool aangetroffen.

Na een nacht in de cel moesten de twee maandagnamiddag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Een van hen kreeg strikte voorwaarden opgelegd en de andere mocht beschikken zonder voorwaarden.