Justitie

Politiemensen gewond bij bestorming voetbalveld na KRC Genk – Standard Luik

door Margo Ombelets

Bij de galamatch tussen KRC Genk en Standard Luik zijn agenten gewond geraakt. In het feestgedruis ontstond er wat duw- en trekwerk tussen supporters van de verschillende ploegen. De politie moest tussenkomen.  Vijf agenten raakten gewond.

Na het laatste fluitsignaal van de galawedstrijd KRC Genk – Standard Luik bestormden honderden Genk-fans het grasveld. Tientallen supporters begaven zich meteen in de richting van de bezoekersvakken om de Standard-fans te provoceren. De ordediensten moesten tussenkomen om beide supportersgroepen te scheiden en verdere confrontaties tegen te gaan. Er ontstond duw- en trekwerk omdat de supporters de politiebarrière trachtten te doorbreken. Ook werd er door beide supportersgroepen met allerlei voorwerpen gegooid. In het tumult zijn vijf politiemensen licht gekwetst geraakt. Het gaat om twee medewerkers van de zone Carma, een medewerker van een externe politiezone en twee aspiranten van de politieschool.

Politie CARMA analyseert momenteel camerabeelden van het incident om de relschoppers te identificeren. De PV’s worden overgemaakt aan de bevoegde instanties.