Sport

Profronde van Lommel strikt De Gendt, Greipel en Kittel

Op woensdag 27 juli 2016 zie je de toppers uit de Tour de France live aan het werk in Lommel tijdens de 11de editie van het Na-Tourcriterium de Profronde van Lommel. De organisatie kan een mooie deelnemerslijst voorleggen met internationale toppers én talent uit eigen streek.

Ritwinnaars Thomas De Gendt en Marcel Kittel tekenen present, samen met sprintkoning André Greipel. Onderhandelingen met Greg Van Avermaet en Serge Pauwels zijn lopende. Daarnaast hoopt de organisatie ook nog Mathew Hayman – winnaar van Parijs-Roubaix 2016 – of de Australiër Michael Matthews – eveneens ritwinnaar in deze tour – aan de start te krijgen.

Uit de Tour en uit de streek

Uit de Tour de France nemen in Lommel ook Oliver Naesen en Iljo Keisse deel. Greipel kan hopelijk nog een rit op zijn naam schrijven en brengt zijn locomotieven Marcel Siberg en Jurgen Roelandts mee. Uit de regio nemen Ben Hermans, Dylan Teuns, Tim Wellens (ritwinnaar ronde van Polen), Maarten Wynants en Sander Helven deel. Van de Lommelse jonge beloften verschijnen Alexander Geuens, Jelle Mannaerts en Warre Dufour aan de start. Bert De Backer, David Boucher, Frederic Robert, Jenthe Biermans en Stef Van Zummeren vullen de voorlopige deelnemerslijst aan.

Afscheid Johan Vansummeren

Uiteraard laat de organisatie van de Profronde het afscheid van Johan Vansummeren niet ongemerkt voorbij gaan. Tijdens een huldigingsmoment kan het publiek afscheid nemen van de Lommelse toprenner.

Tickets

De toegang is gratis tot en met 18 jaar. Tickets in voorverkoop kosten 6 euro. Als je aan de dagkassa een ticket koopt, betaal je 8 euro of 7 euro op vertoon van je lidkaart KBWB. Meer informatie op www.profrondevanlommel.be.

Foto: Profronde van Lommel