Human Interest

Sint-Truiden lanceert Bubbelpret: veilige vakantiewerking met opvang in contactbubbels

Hoewel de meeste kinderen het schooljaar toch nog in hun eigen school kunnen beëindigen, kijken ouders en kinderen ook al verder uit naar een leuke zomer. Daarom lanceert de stad Sint-Truiden ‘Bubbelpret’, een gloednieuwe vakantiewerking waarin kinderen op een veilige manier worden opgevangen in contactbubbels.

Nu het schooljaar stilaan op zijn einde loopt en de coronamaatregelen langzaam maar zeker worden teruggeschroefd, snakken gezinnen met kinderen naar een welverdiende zomervakantie. “Heel wat kinderen kijken al even uit naar een zomer boordevol activiteiten”, zegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V). “Maar de normale activiteiten, zoals de sportkampen en de Vakantiewerking Jeugd, Sport en Spel kunnen dit jaar jammer genoeg niet plaatsvinden. Daarom organiseert de stad Sint-Truiden een alternatief: ‘Bubbelpret’, een nieuwe, veilige en geïntegreerde vakantiewerking voor kinderen tussen 2,5 en 14 jaar"

Opvang in 20 contactbubbels

“De voorbije weken staken verschillende stadsdiensten en externe organisaties de koppen bij elkaar”, zegt Heeren. “Het resultaat is ‘Bubbelpret’, een gloednieuwe vakantiewerking waarin kinderen op een veilige manier worden opgevangen in contactbubbels van maximum 30 kinderen.” De hele zomervakantie lang kunnen de Truiense kinderen terecht in 20 bubbels op 14 locaties, goed voor 600 plaatsen per dag. “Bubbelpret wordt dan ook een waardige vervanger voor de traditionele zomeractiviteiten, zoals de sportkampen; Jeugd, Sport en Spel en de kinderopvang via Tutti Frutti. We zorgen natuurlijk niet alleen voor een veilige opvang van kinderen, maar organiseren voor hen elke weekdag in juli en augustus heel wat toffe activiteiten”, besluit Heeren.

Wegens de veiligheidsmaatregelen is het verplicht om vooraf in te schrijven voor Bubbelpret. De inschrijvingen lopen per week en gebeuren online. Op 13 juni organiseert de stad ook een speciale inschrijvingsdag in de GAZO.