Media en Cultuur

Stad Lommel zoekt kunstenaars voor streetartproject

Stad Lommel is op zoek naar kunstenaars voor een streetartproject. Zij kunnen zich kandidaat stellen om een kunstwerk te realiseren op een muur van Cultuurcentrum De Adelberg.

Het stadsbestuur investeert de komende jaren in streetart als hedendaagse kunstvorm. In een eerste fase werd gekozen voor een herkenbare en zichtbare plaats in het stadscentrum. De muurschildering komt op een muur aan de achterzijde van Cultuurcentrum De Adelberg. De muur van bijna 100 m² wordt een echte eyecatcher in de stad en zal zichtbaar zijn voor iedereen die het Adelbergpark binnenrijdt via de Gasstraat. 

“We starten met een zichtlocatie in het stadscentrum. De volgende jaren komen ook in de wijken streetartprojecten”, vertelt burgemeester Bob Nijs (CD&V). “We zijn ervan overtuigd dat streetart een buurt mooier kan maken. Bewonersgroepen, plaatselijke verenigingen en lokale actoren zullen hierbij betrokken worden.”

Stel je kandidaat

Het stadsbestuur van Lommel roept kunstenaars op om zich kandidaat te stellen voor het kunstwerk op de muur van CC De Adelberg. Lommel zoekt een professionele streetartkunstenaar die een eigen werk van A tot Z kan realiseren. De kunstenaar zal een artistiek ontwerp maken dat aansluit bij de omgeving en een positief verhaal brengen dat past bij het DNA van Lommel. Zowel ervaren als startende kunstenaars komen in aanmerking.

De eerste selectie gebeurt op basis van de ingezonden portfolio’s. Daaruit worden drie artiesten gekozen die tegen vergoeding een voorontwerp mogen maken. Ten slotte wordt één ontwerp geselecteerd. Het winnende ontwerp wordt bij voorkeur dit jaar nog uitgevoerd. “Lommel zal ook de komende jaren streetart integreren in de stad. Via deze open oproep willen we kennismaken met creatieve en boeiende kunstenaars”, vertelt schepen van cultuur Peter Vanderkrieken (CD&V).

Meer info over het streetartproject vind je op www.ccdeadelberg.be/nieuws.

Op deze muur aan de achterzijde van CC De Adelberg zal het kunstwerk komen.