Tekla Vancleynenbreugel van Lento in Hasselt Limburgse ambassadrice eerste editie Week Zonder Vlees

Tekla Vancleynenbreugel van Lento in Hasselt Limburgse ambassadrice eerste editie Week Zonder Vlees

Tekla Vancleynenbreugel van Lento in Hasselt Limburgse ambassadrice eerste editie Week Zonder Vlees


Tekla Vancleynenbreugel, oprichtster en manager van vegan restaurants Lento in Hasselt en Antwerpen, wordt de Limburgse ambassadrice van de allereerste editie van Week Zonder Vlees in België, die plaatsvindt van 23 tot 29 oktober 2023. De campagne kon meteen rekenen op de massale steun van 29 partners uit de voedingswereld en daarbuiten.


Sinds vandaag krijgt Week Zonder Vlees België 2023 dus ook een eigen gezicht in alle Vlaamse provincies van het land. Teckla Vancleynenbreugel neemt graag de rol op van ambassadrice van deze campagne die tot doel heeft een positief impact teweeg te brengen op het klimaat.


Tekla Vancleynenbreugel, oprichtster en beheerder van Lento in Hasselt en Antwerpen. “We vinden het belangrijk dat mensen meer kennis krijgen over de impact van vlees en zuivel op de dieren, onze gezondheid en het klimaat. Er is meer en meer kennis bij de mensen, zeker vergeleken met een aantal jaar geleden. Maar toch merken we dat heel veel mensen niet beseffen wat de impact is van wat ze eten. Ons doel is daarom om mensen op een positieve manier bewuster te maken”.


De ambassadeurs zetten zich actief in om zoveel mogelijk Belgen aan te moedigen om deel te nemen aan de campagne, onder meer door het organiseren van evenementen en het publiceren en delen van eigen tips & tricks, recepten en speciale acties in hun zaak.


Een week zonder vlees: het verschil in cijfers


Met de Week Zonder Vlees roept de organisatie de deelnemers op om een week het vlees te laten staan en een flexitarisch eetpatroon aan te kweken, waarbij dierlijke producten worden afgewisseld met vegetarische en plantaardige alternatieven. Vaker een dagje geen vlees eten is immers een kleine moeite, met een enorm positieve impact op mens, dier en klimaat.


Door geen vlees te consumeren tijdens de Week Zonder Vlees verlaag je de milieudruk van je voeding. Je bespaart namelijk wel 18,3 kg aan CO2-equivalenten, ofwel broeikasgassen. Dit komt neer op zo’n 95 km autorijden!


Ondersteuning Europese Commissie


Deze eerste Belgische editie vormt de eerste stap in de Europese uitrol van dit van oorsprong Nederlands initiatief. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de financiële tussenkomst van de Europese Commissie, in het kader van haar Green Deal, dankzij de financiering van het overkoepelende LIKE-A-PRO project. 



Gerelateerd nieuws

  • Openbaar aanklager in beroep eist even zware straf voor Michel Dylst

    Openbaar aanklager in beroep eist even zware straf voor Michel Dylst

  • Hasselts slachthuis ook in beroep vrijgesproken voor dierenmishandeling

    Hasselts slachthuis ook in beroep vrijgesproken voor dierenmishandeling

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image