Media en Cultuur

Pukkelpop-top 10 van onze hoofdredacteur: Eddy Eerdekens

Kan jij ook moeilijk kiezen welke bands je zeker wil zien op Pukkelpop? Onze verslaggevers ter plekke wijzen je graag een weg door de uitgebreide line-up! Ook onze hoofdredacteur Eddy Eerdekens stelde een top 10-lijst samen van zijn favoriete bands:

  • Whispering Sons (Donderdag - Wablief - 11 uur20)
    Eddy Eerdekens: "De winnaars van de Rock Rally moesten ook op Pukkelpop staan als ze niet de winnaars van de Rock Rally waren. Meer nog, ze moesten al op Pukkelpop staan toen ze nog niet geboren waren. In 1985 bijvoorbeeld. Toen Pukkelpop nog in Heppen was en Anne Clark headliner. You don’t have to sleep to see nightmares. Om maar te zeggen dat Whispering Sons een new wave-bandje is met het DNA van Pukkelpop.
  • Drive Like Maria (Donderdag -Wablief - 14 uur 05)
    " ‘Goudeerlijke rock die het podium afdendert, in de beste traditie van bands zoals Triggerfinger en Queens Of The Stone Age,’ aldus Doornroosje. Geweldige liveband. Groot bij onze noorderburen. Niet groot genoeg in eigen land. Stuurde eerder dit jaar in de Muziekodroom nog een volle zaal met tinnitus naar huis".
  • Sevdaliza (Donderdag - Lift - 21 uur 35)
    "Vorig jaar keken we reikhalzend uit naar FKA Twigs. Dat viel een beetje tegen. Dit jaar kijken we reikhalzend uit naar Sevdaliza. Opnieuw met ongegeneerd hoge verwachtingen".
  • Neurosis (Donderdag -The Shelter - 22 uur 35)
    "Geen Amenra op Pukkelpop dit jaar. Dan staan we in The Shelter op de eerste rij voor Neurosis, de godfathers van sludge metal".
  • Astronaute Vrijdag -Wablief - 15 uur 15)
    "Ook dit jaar op Pukkelpop heel wat Limburgse bands die je moet zien. Zangeres Myrthe Luyten uit Bree/Hasselt liet eerder deze week op TV Limburg zien waarom Astronaute vooraan in dat rijtje staat".
  • Crystal Castles (Vrijdag - Marquee - 20 uur)
    "Is er leven na Alice Glass? Zeer benieuwd". 
  • The Chemical Brothers (Vrijdag - Main stage - 22 uur 40)
    "Om niet de indruk te wekken dat we allergisch zijn voor het hoofdpodium en omdat The Chemical Brothers nooit teleurstellen. They always deliver".
  • Sophia (Vrijdag - Club - 22 uur 50)
    "Je komt ze nogal eens tegen, de mensen die het optreden van The God Machine in 1993 het beste vonden van wat ooit te zien en te horen was op Pukkelpop. Drie jaar later verrees de band van zanger Robin Proper Sheppard uit zijn eigen as als Sophia. Na vier keer Pukkelpop (evenveel keer in de top 10 van beste groepen in de reviews) en zeven jaar radiostilte staat Sophia 2.0 in de Club. Focus Knack noemde hun optreden in de Botanique eerder dit jaar ‘bedwelmend goed’."
  • Henry Rollins Spoken Word (Zaterdag - Wablief - 17 uur)
    "Hardcore vertellingen. Zwijg en luister, als Henry Rollins spreekt".
  • Marky Ramone’s Blitzkrieg (Zaterdag - The Shelter - 23 uur 45)
    "Twee maal speelden The Ramones op Pukkelpop. Twee maal werd het een legendarische doortocht. Met drie vierde van The Ramones dood en dertig jaar na hun eerste album is Marky Ramone’s Blitzkrieg niet meer dan een hobbygroepje. Tijdverdrijf voor een drummer die de zoektocht naar de zin van het leven al lang achter zich heeft gelaten. Hoge verwachtingen zijn verboden".