Justitie

Verdachte poging moord aangehouden in Heusden-Zolder

Een 66-jarige vrouw uit Heusden-Zolder werd afgelopen maandag 12 juni zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht nadat buren de hulpdiensten hadden verwittigd. De vrouw riep vol bloed om hulp vanop het terras van haar appartement. De vrouw duidde een 70-jarige man uit Lummen aan als dader van de feiten.

De feiten speelden zich maandag af rond 13u30. De hulpdiensten kregen een oproep binnen met de melding dat een bebloede vrouw om hulp riep vanop haar terras op Inakker in Heusden-Zolder. Ook de lokale politie ging meteen ter plaatse. De zwaargewonde vrouw werd meegenomen naar het ziekenhuis, ze verkeerde niet in levensgevaar.

Het appartement vertoonde sporen van een vechtpartij. Het slachtoffer duidde een 70-jarige man uit Lummen aan als de dader. De politie arresteerde de man in zijn woning. Het gerechtelijke labo en een onderzoeksteam van de federale politie kwamen ter plaatse voor de nodige vaststellingen. 

De verdachte werd gisteren voorgeleid bij de Hasseltse onderzoeksrechter die besloten heeft de man aan te houden en te laten opsluiten in de gevangenis. Het verder onderzoek naar de feiten wordt gevoerd door de lokale recherche van PZ Heusden-Zolder.