Justitie

Vrouw geeft identiteitskaart met speedrestanten af tijdens controle in Bilzen

De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft zaterdag twee pv’s opgesteld voor een vrouw uit het Nederlandse Valkenburg wegens drugsbezit en het niet-naleven van opgelegde probatiemaatregelen. Tijdens een controle overhandigde de vrouw een identiteitskaart waarop de restanten van speed nog zichtbaar waren.

De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst hield zaterdag rond 18.00 uur een auto tegen op de Alden Biesensingel in Bilzen. Het voertuig met Nederlands kenteken had eerder een verbodsbord aan de Weyerstraat in Hoeselt genegeerd, en was de eenrichtingsstraat foutief ingereden. De bestuurster had geen alcohol gedronken en ook de afgenomen speekseltest tekende negatief. Het negeren van het verkeersbord leverde haar een boete van 174 euro op.

Ook de vrouwelijke passagier werd gecontroleerd. Zij overhandigde de politiediensten een beschadigde identiteitskaart. Op de kaart waren restanten van speed zichtbaar. Een fouille wees uit dat de vrouw in het bezit was van een gebruikershoeveelheid speed en marihuana. De drugs werden in beslaggenomen en er werd een proces-verbaal opgesteld voor drugsbezit. De vrouw uit Valkenburg diende zich ook aan eerder opgelegde probatiemaatregelen te houden. Voor het niet-naleven daarvan werd nog een tweede pv opgesteld.